Gegevens Presenteren in SPSS

Wat heb je nodig om deze module goed te doorlopen? Een werkende versie van SPSS uiteraard! Alle instructiefilmpjes maken gebruik van de dataset en de voorbeeld vragenlijst. Download deze onderaan de pagina en open de dataset via SPSS. 

In dit onderdeel komen de volgende onderdelen naar voren:

  • Tabellen maken in SPSS
  • Grafieken maken in SPSS
  • Groepen vergelijken in SPSS
  • Open antwoorden in SPSS
  • Analyses presenteren in Word of Powerpoint

Tabellen maken in SPSS

Er is een onderscheid tussen het presenteren van een scale variabele (open, numeriek) en van een nominale of ordinale variabele (gesloten, categorie├źn) in tabellen. Uiteraard leer je meteen hoe je een tabel moet aanpassen in je Output venster.

Grafieken maken in SPSS

In SPSS kun je grafieken maken. In de instructievideo laat ik je de meest voorkomende grafieken zien en hoe je deze bewerkt.

Groepen Vergelijken in SPSS

Als je op een beschrijvende manier twee groepen wilt vergelijken dan zijn er twee opties die voor de hand liggen. Hier moet je wel weer goed weten of de variabele die je wilt vergelijken nominaal, ordinaal of scale is. 

Open Antwoorden in SPSS

Stel dat 1000 respondenten allemaal een mening gaan typen in jouw onderzoek. Zoek dan maar eens uit hoe je dat moet analyseren.

Analyses Presenteren vanuit SPSS

Er zijn meerdere opties om de gegevens vanuit SPSS in Word of een Powerpoint te krijgen. Helaas werkt de standaard Crtl C / Ctrl V methode vaak niet. Ik help je in de video met een paar tips!

Om verder te lezen heb je een inlog nodig. Ga naar Koning Compleet om je aan te melden!