Beginnen met SPSS

Je wilt beginnen met het leren van SPSS, hartstikke mooi! Alleen… je hebt geen idee waar en hoe je moet beginnen. En geen idee hoe deze site werkt en in elkaar zit. Op deze pagina wordt dat aan je uitgelegd. Volg de rondleiding of lees hoe je het beste deze site kunt gebruiken!

Eerste stappen bij SPSSKoning

Uiteraard is alles aan het begin even uitzoeken. Zo ook voor jou als je begint met SPSS en ook op de website van SPSSKoning.nl. Daarom hebben we voor jou een aantal stappen op een rij gezet waarmee het gebruik van deze site en SPSS straks voor jou net zo makkelijk is als… uhm… data analyse!

Stappen op SPSSKoning.nl
Stap 1
De site is ingedeeld in verschillende onderwerpen, die het leren voor jou gemakkelijker moeten maken. Binnen elk hoofdonderwerp komen de logische onderdelen aan bod.
Stap 2
Elk onderdeel kent eenzelfde opbouw. Er is een tekstuele uitleg en er is een instructievideo. Hiermee bouw je kennis op.
Stap 3
Alle kennis moet jij omzetten in vaardigheid, dat betekent oefenen, oefenen en oefenen! Daarom zijn er per onderdeel meerdere oefeningen op twee verschillende niveau’s. Begin altijd met de Baas Is Level oefeningen voordat je die van de Koning zelf probeert!
Stap 4
Wil je SPSS als geheel leren? Begin dan bij het begin! De onderwerpen zijn opgebouwd in moeilijkheid, dus eerst Vragenlijsten, dan Gegevens en dan Verschillen & Verbanden.
Stap 5
Kijk geregeld op het blog. Daar worden nieuwe relevante onderwerpen besproken.

Rondleiding SPSSKoning.nl

Meer weten over de onderwerpen? Meer weten over de onderwerpen?
Je leest alles over de onderwerpen op deze pagina.
Staat jouw onderwerp er niet bij? Staat jouw onderwerp er niet bij?
Mail dan via idee@SPSSKoning.nl . Als we jouw idee ontwikkelen, krijg jij je je leven lang GRATIS toegang tot SPSSKoning.nl!